Yerleştiğiniz programın şartları gereği, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır

Yerleştiğiniz programın şartları gereği, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır
Yerleştiğiniz programın şartları gereği, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır, kayıt işlemleriniz için yerleşmiş olduğunuz üniversitenize başvurmanız gerekmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yerleştiğiniz programın şartları gereği, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır, kayıt işlemleriniz için yerleşmiş olduğunuz üniversitenize başvurmanız gerekmektedir?

Cevap : Üniversiteni bazı bölümlerinde o bölümün özel durumu nedeniyle e-kayıt yapılamamaktadır. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

turkiye.gov.tr adresinden üniversite kaydı yapmak isterken sistemde 'Yerleştiğiniz programın şartları gereği, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır. Kayıt işlemleriniz için yerleşmiş olduğunuz üniversitenize başvurmanız gerekmektedir.' uyarısı ile karşılaşırsanız fakültenin istediği belgelerle birlikte başvuru süresi geçmeden üniversiteye şahsen başvurmaları gerekir.

e-devlet üzerinden elektronik kayıt işlemi yapılamayan durumlar

  • T.C. Kimlik Numarasına sahip olmama,
  • Yurt dışında bulunduğundan e-devlet şifresi alamama,
  • Halen bir başka yükseköğretim kurumuna kayıtlı olma,
  • Lise mezuniyeti e-okul üzerinden teyit edilememe,
  • YKS Kılavuzunda yerleştirildiği programın bakınız maddelerinde sağlık raporu istenilmesi.

1
0
1
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.