Yeryüzünde kasırgaların nerelerde yaşandığını ve bu olayın etkilerini araştırarak elde ettiğiniz bilgileri yazınız

Yeryüzünde kasırgaların nerelerde yaşandığını ve bu olayın etkilerini araştırarak elde ettiğiniz bilgileri yazınız
Yeryüzünde kasırgaların nerelerde yaşandığını ve bu olayın etkileri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

ABD, Meksika Körfezi’nin çevresi ve Güneydoğu Asya yeryüzünde kasırgaların en çok görüldüğü yerlerdendir. Kasırgaların çok ağır sonuçlar doğurabilir. Çok sayıda insan susuz, yiyeceksiz, elektriksiz kalabilir ve pek çok insan hayatını kaybedebilir. Bunun yanı sıra o ülkenin ekonomisine de büyük bir yük olabilir.

Katrina Kasırgası, Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en yıkıcı ve en ölümcül kasırgalarından biri. 2005 yılı Atlas Okyanusu kasırga mevsiminin genelde 5., tropik kasırgalar arasında 11. ve Saffir-Simpson Kasırga Ölçeği'ne göre 5. Kategorideki 2. kasırgasıdır. Katrina, 23 Ağustos 2005 günü oluşmaya başladı ve Meksika Körfezi kıyısının orta-kuzeyi boyunca uğradığı yerlerde büyük hasarlara sebep oldu. Kasırganın neden olduğu en büyük can kaybı ve maddi zarar, New Orleans'ta meydana geldi. Set sisteminin başarısız olduğu Louisiana'yı sel bastı. Kasırga, Mississippi kıyısının karşısında ve Alabama'da şiddetini artırdı, öyle ki kasırganın merkezinin hızı saatte 160 km/saat olarak ölçüldü.

1
2
1
2
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.