Yeryüzünde sıcaklığın dağılışı düzenli midir

Yeryüzünde sıcaklığın dağılışı düzenli midir
Yeryüzünde sıcaklığın dağılışı düzenli midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Dünya genelinde ısı ve sıcaklık farklılıkları genelde dünyanın kendi ekseni etrafında ve güneş etrafında dönmesi sonucunda meydana gelmektedir. Dünyanın iki türlü hareketi yeryüzünde bazı fiziki ve coğrafi etkenlerin şekillenmesinde sürekli ya da geçici bir düzen oluşturmasında da etkili olmaktadır.

Yeryüzünde sıcaklığın dağılışı düzenli değildir. Bu dağılış birçok etkenden etkilenir. Isı ve sıcaklık farklarının zamanla artıp azalması, yağışların da meydana gelmesinde etkili olmaktadır. Yeryüzünde sıcaklığın dağılışını etkileyen etkenler, güneş ışınlarının düşme açısı, güneşlenme süresi, yükselti, kara ve denizlerin değişimi, nem, okyanus akıntıları, rüzgarlar ve bitki örtüsü şeklindedir. Sıcaklığın dağılışı yağışları da etkiler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum