Yeşil, kırmızı, sarı elmanın tatları neden birbirinden farklıdır

Yeşil, kırmızı, sarı elmanın tatları neden birbirinden farklıdır
Hepsi elma olmasına rağmen yeşil, kırmızı, sarı elmanın tatları neden birbirinden farklıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlıların temel özellikleri haricinde fiziki ve genetik farklılıkları da bulunmaktadır. Fiziki farklılıklar da genetik olarak meydana gelmektedir. Misal olarak elma, farklı renklerde olabilir ve tatlarda da olabilir. Fakat genetik olarak elma geni taşır.

Hepsi elma olmasına rağmen yeşil, kırmızı ve sarı elma olmasının nedeni gen yapısındaki renk bölümünün farklılık taşımasından ileri gelir.

Tüm canlı hücrelerde nükleik asitler ve nükleotidler bulunmaktadır. Nükleik asitler ve nükleotidler aynı olmasına rağmen her canlıda bulunan DNA kodları birbirinden farklıdır. Her canlı DNA'sı farklı nükleotid sayısı, sıra ve dizilişlerine sahiptir. Bu sebepten hiç bir canlı birbirine benzememektedir. Bu doğrultuda elma çeşitlerinin DNA kodları aynı olmayacağını öngörebilmekteyiz. Yeşil, kırmızı ve sarı elmalar farklı cins elmalar olduklarından tatları da birbirinden farklı olacaktır.

7
3
1
1
0
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.