Yeşilay haftası ne zaman kutlanır

Yeşilay haftası ne zaman kutlanır
Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart'ın ilk haftası, 1-7 Mart'ta kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası'nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolun uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.

Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart'ın ilk haftası, 1-7 Mart'ta kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası'nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolün, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır. Bu sayede toplum bu konuda bilinçlendirilmeye çalışılır.

Alkol, sigara ve uyuşturucu maddeler insan sağlığına zararlıdır. Alkol, insan sağlığını bozar. Çeşitli hastalıklara ve ailelerin dağılmasına sebep olur. Alkol, insanın düşünme yeteneğini zayıflatır. Alkol alan insan, davranışlarını kontrol edemez. Yürümekte, konuşmakta güçlük çeker ve ne yaptığını bilmez. Sigara da zararlı bir alışkanlıktır. Günümüzde çok rastlanan akciğer hastalıklarının sebebi sigaradır.

İçki, sigara, uyuşturucu maddeler, kumar toplum yaşayışını olumsuz biçimde etkiler. Halkımızı, özellikle gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için Yeşilay Derneği kurulmuştur. 1 Mart gününü içine alan hafta Yeşilay Haftası’dır. Bu hafta içinde, Yeşilay Derneği görevlilerinin de yardımlarıyla halka içki, sigara, uyuşturucu madde ve kumar gibi kötü alışkanlıkların zararları anlatılır.

8
30
7
21
23
4
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum