Yeterlik Sözlü Mülakaat Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Yeterlik Sözlü Mülakaat Sınavı Ne Zaman Yapılacak?
İşte adayların merakını giderecek haberi yayımlıyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bünyesindeki  Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık unvanlarındaki;  İlk defa açıktan atamalara, Sözleşmeli pozisyonlara yapılacak yerleştirmelere, Başkanlık personelinden naklen yapılacak atamalara ve Vekâleten görevlendirmeler için yapmış olduğu " YETERLİK YAZILI SINAV" sonuçlarını MEB, 12.04.2012 tarihinde açıkladı.

Sözlü Sınav Yapılacak Mı?

Fısıltı gazetesinde çıkan ve ortalıkta toz duman olan sözlere bakarsak dedikodu almış başını gidiyor... Neymiş efendim, "sözlü sınav olmayacakmış..." "Yeterlik yazılı sınavını kazanan adaylar direk kadroya atanacakmış..."

Bismillahirrahmanirrahim

Diyanet, tarihinde böyle bir şey yapmış mı? Diyanet'in tarihinde böyle bir şey görülmüş mü? Hayır...Diyanet her zaman sözlü sınavlara açıktır, yapmıştır ve yapacaktır.

Gözler Sözlü Sınavında

2013 "Muhtemel Sınav Takvimin"de sözlü sınav tarihi yayımlanmadı.

Diyanet, 17 Mart 2013 tarihinde yeterlik sınavının olacağını resmen duyurmuştu. Yayımlanan "Muhtemel Sınav Takvimin"de ise yeterlik sözlü mülakaat tarihi yoktu.

Edindiğimiz bilgilere göre; "Diyanet yetkilileri bugünlerde sözlü sınavın ne zaman yapılacağı konusunda istişareler etmektedir.


Sözleşmeli veya Kadrolu alımlar öncesi mi?, yoksa Yeterlik Yazılı Sınav sonrası mı?

Sözlü sınavın ne zaman olacağı konusunda net bir karar verilmemiştir.  Hal böyle iken adaylar kendilerini her an sözlü mülakaat sınavına hazır bulundurmaları gerekmektedir. Çünkü yakında alımlar başlayacaktır.

Diyanet ilk alımını mayıs ayında açıktan kadrolu atama olarak gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Kadrolu olarak yapılacak atamalarda İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticileri yer alacaktır.

www.dinihaberler.com

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.