YGS'de En çok kontenjan hangi bölümlerde hangi puan türünde?

YGS'de En çok kontenjan hangi bölümlerde hangi puan türünde?
YGS lisans programlarında, puan türlerine göre en fazla kontenjan ilahiyat, hemşirelik ile bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümlerinde

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) yaklaşık 2 milyon adayın girmesi bekleniyor. Bu adaylardan YGS puan türleri ile öğrenci alan bölümleri hedefleyenler için maratonun sınav aşaması tamamlanırken, LYS puan türleri ile üniverisiteye yereşmeyi hedefleyenler için 2,5 aylık son süreç başlayacak. Üniversite tercih merkezi direktörü Burak Kılanç, YGS puan türüyle öğrenci alan lisans programlarını ve hangi YGS puanı ile hangi bölüme girebileceğinizi detaylı olarak SABAH okurlarıyla paylaştı. İşte YGS puanlarıyla ilgili tüm teknik detaylar:

EN BÜYÜK KONTENJAN YGS-4'TE
YGS kontenjanlarının (devlet ve vakıf) YGS puan türlerine göre dağılımı incelendiğinde en büyük kontenjanın 18 bin 885 ile YGS-4 puan türü ile öğrenci alan programlarda olduğu göze çarpıyor. Sayısal (YGS- 1 ve YGS-2), sözel (YGS-3 ve YGS-4) ve eşit ağırlık (YGS-5 ve YGS-6) puan türlerindeki dağılım incelendiğinde, üç grup arasında dengeli bir dağılım olduğu görülüyor.

HANGİ YGS İLE HANGİ BÖLÜME
YGS lisans kontenjanlarının mesleklere göre dağılımı incelendiğinde YGS- 1'de 2 bin 756 ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, YGS-2'de 8 bin 326 ile Hemşirelik,YGS-4'te 14 bin 264 ile İlahiyat, YGS-5'te 6 bin 70 ile Okul Öncesi Öğretmenliği, YGS-6'da bin 258 ile Bankacılık ve Finans en çok kontenjanı olan programlar olarak dikkat çekiyor. YGS-3 puan türü ile öğrenci alan lisans programı

Kaynak:Sabah

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.