Yiğit arkasından vurulmaz atasözünün anlamı nedir

Yiğit arkasından vurulmaz atasözünün anlamı nedir
Yiğit arkasından vurulmaz, yiğit insanlar düşmanlarını arkadan vuracak kadar alçalmazlar. Bu nedenle onunla mücadele eden kişi de yiğitçe karşısına çıkar ve kurallarına uygun mücadeleyi seçer.

Keza yiğit kişilerin arkasından konuşmak veya onlara tuzak hazırlamak da mertliğe sığmaz. Yiğit kişiye bir mücadele imkanı tanımalı ve tuzağa düşürmek gibi bir alçaklığa başvurulmamalıdır. Yiğit arkasından vurulmaz, bir insanı yokluğunda kötülemek, onu yıkmaya çalışmak yiğitliğe sığmaz.

Yiğitçe davranışlarıyla tanınan kişilere karşı yine yiğitçe davranmak gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.

Yiğit arkasından vurulmaz, Yiğit arkasından vurulmaz atasözünün anlamı şu şekilde :

1. Mert olan alçakça yollara baş vurmaz. Düşmanıyla yüz yüze dövüşür, onu arkasından vurmaya çalışmaz.

2. Yiğit bir kimsenin yokluğundan haydanılarak arkasından konuşulmaz, dedikodusu yapılmaz, kötülenmez ve iftira atılmaz.

Bir kişinin zayıf anını kollamak ve bunu fırsat bilerek onu saf dışı etmek gerçek insanın yapacağı bir iş değildir. Bir kimseyi yokluğunda ve savunmasını yapamayacağı bir durumda kötülemeye, yıkmaya çalışmak yiğit kimsenin işi değildir. / Mert olan, yüzyüze dövüşür; arkadan vurmaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.