Yıldız böceği hangisinin diğer adıdır

Yıldız böceği hangisinin diğer adıdır
Yıldız böceği hangisinin diğer adıdır sorusunun cevabını vereceğiz.

12 Aralık 2021 Pazar 969. Kim Milyoner Olmak İster Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicisiyle buluştu. Milyonluk sorunun açılması için umutlu bekleyiş bu hafta da devam ediyor. Bu akşam dikkati çeken bir Milyoner sorusu da,

Soru : Yıldız böceği hangisinin diğer adıdır

A- Cırcır böceği
B- Hamam böceği
C- Uğur böceği
D- Ateş böceği

Doğru Cevap: Ateş böceği

Ateş böceği, ateş böceğigiller familyasını oluşturan bahar ve yaz aylarında geceleri uçarken yanıp sönen ışıkları ile tanınan, kınkanatlılar takımından böcek türlerine verilen ad.
Ateşböcekleri genellikle kısa aralıklarla yanıp sönen bir ışık saçar; bu ışığın yanıp sönme ritmi, erkek ile dişinin buluşmasını sağlayan işaret sisteminin bir parçası ve ateşböceklerini öbür ışık saçan böceklerden ayırt eden bir özelliktir. Işık saçmasının hızı, sıklığı ve dişinin erkeğe yanıt vermesinden önce geçen süre özel anlamlar taşır. Bazı uzmanlar bu parıltının ayrıca bir savunma mekanizması olduğunu ve saldırgana ateşböceğinin acımsı tadını anımsattığını öne sürerler. Oysa, bu önleme karşın, bazı kurbağalar o kadar çok ateşböceği yer ki, sonunda kendileri de ışık saçmaya başlar.

7
105
19
9
105
16
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.