YKS ertelenecek mi

YKS ertelenecek mi
Türkiye'de 1 Haziran'dan itibaren başlanan normalleşme sürecinde vakalar artış göstermeye devam ediyor. Tedbir ve kural tanımayanlar nedeniyle yükselen vakalar ise öğrenci ve velileri isyan ettirdi.

 Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, binlerce öğrencinin katılacağı YKS'nin ertelenmesini istedi. Binlerce öğrencinin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için artık son düzlüğe girildi. Koronavirüs nedeniyle YÖK tarafından ileri bir tarihe ertelenen daha sonra öne çekilen YKS, 27-28 Haziran'da yapılacak. 

Son günlerde koronavirüs vakalarının giderek artış göstererek tekrar bin 500'lerin üzerine çıkması nedeniyle, sınava girecek ve onları dışarıda bekleyecek olan velileri ikinci koronavirüs dalgası korkusu sardı. 

YKS TARİHİ ERTELENECEK Mİ

Sosyal medyada sınavın ertelenmesini isteyenler #SınavHayatÇalmasın etiketiyle isyanlarını dile getiriyor. YKS'nin ertelenip ertelenmeyeceğini iişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak vaka sayılarındaki artış her an yeni bir erteleme getirebilir.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK

Koronavirüs önlemleri kapsamında ertelenen sınav bu yıl 27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günü yapılacak. Adaylar başvuruda bulundukları oturumlara girerek, belirtilen süre aralığında soruları yanıtlamaya çalışacaklar. Sınava girerken adayların giriş belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 1. Oturum (TYT): 27 Haziran 10:15
  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 2. Oturum (AYT): 28 Haziran 10:15
  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 3. Oturum (YDT): 28 Haziran 15:45

Kaynak:Karar

2
0
0
0
0
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.