YKS tercih kılavuzu yayınlandı

YKS tercih kılavuzu yayınlandı
27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin tercih kılavuzunun bu hafta içerisinde yayınlanmasını bekliyoruz.

Adayların 24 tercih hakkı olacak. Bugün yayınlanan 2020 YKS kılavuzuna göre, adayların 24 tercih hakkı olacak. 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ÖSYM takvimine göre ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 28 Temmuz'da açıklanacak. Ardından da adaylar için tercih süreci başlayacak. Adayların ön lisans programlarını tercih etmek için TYT’den 150 ve üzerinde puan almaları gerekiyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için ise 180 puan barajı, bu yıl için geçerli olmak üzere 170 oldu.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK

2020 tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2020 YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayıp 14 Auğstos'a dek devam edecek.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, adaylar, http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

835 BİN 383 KONTENJAN BELİRLENDİ

Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi.

2020 YKS tercih kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

7
3
0
0
0
2
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.