YKS ve TYT’de 150 puan almak için kaç net gerekir

YKS ve TYT’de 150 puan almak için kaç net gerekir
Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2020 YKS sınavı baraj puanı belli oldu.

Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) 180’i geçmeleri gerek.

2020 YKS’de 150 puan almak için kaç net gerekir

Her yıl olduğu gibi 2019 yılındad milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa bir süre kaldı.. Üniversite adayları, barajı geçmek için en az kaç net yapması gerektiğini merak ediyor.

Uzmanlar, TYT’de 150’yi geçmek için 15, Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) 180 barajı için de bunun yanında 20 net yapılması gerektiğini söylüyor.

2019 YKS TYT baraj puanı kaç?TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisansprogramlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

yks-baraji-gecmek-icin-kac-net-yapmak-gerekir.jpg

2
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.