YÖKDİL'e kimler başvurabilir

YÖKDİL'e kimler başvurabilir
YÖKDİL'e kimler başvurabilir, YÖKDİL sınavı hangi üniversitelerde geçerlidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : YÖKDİL'e kimler başvurabilir, YÖKDİL sınavı hangi üniversitelerde geçerlidir?

Cevap : YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) sınav sonuçları yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim için ve TUS (Tıpta Uzmanlı Giriş Sınavı), DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) ve doçentlik başvurularında kullanılabilir.

YÖKDİL, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile YÖKDİL Sınav puanını geçerli sayan kurumların aradığı yabancı dil koşulunu sağladığını belgelemek isteyen adayların girdiği sınavdır. YÖKDİL'e girebilmek için belirtilmiş yaş sınırı yoktur. Adayların Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’na girebilmesi için sınav ücretini belirlenmiş tarihlerde yatırmış olması gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava girememektedir. YÖKDİL'e kimlerin girebileceği aşağıda listelenmiştir:

  • Yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak isteyen adaylar
  • Eğitimini yurt dışında alan ve diploma denkliği almak isteyen kişiler
  • Üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar
  • Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve çevirici başvurularında bulunacak adaylar
  • TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı), EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı) ve doçentlik sınav başvurusunda bulunacak adaylar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.