Yönder Okulları kimin

Yönder Okulları kimin
Bu yazımızda sizlere Yönder Okullarının sahibi ve kurucuları hakkında bilgiler vereceğiz.
Prof. Dr. Üstün DÖKMEN
 
Türkiye’nin alanında en sevilen isimlerinden biri olan; psikolog, TV programcısı, eğitimci ve yazar Üstün Dökmen, 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamlayan Dökmen, Ankara Cumhuriyet Lisesinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde uygulamalı psikoloji alanında yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında 1986 yılında doktor, 1988’de doçent, 1995’te ise profesör unvanını alan Dökmen, aynı üniversitede uzun yıllar da öğretim görevlisi olarak çalıştı.
 
Bilimsel kitaplarının ve makalelerinin yanı sıra şiir kitapları, romanları ve tiyatro eserleri de bulunan Üstün Dökmen, toplam 8 yıl boyunca TRT’de 94 bölüm Küçük Şeyler programını ve TRT Radyo 3’te opera sanatçısı Murat Akar ile birlikte, gençlere operayı sevdirmeye yönelik ”Biz Kim Opera Kim” adlı programı hazırladı.
 
Bugüne kadar Avustralya ve çok sayıda Avrupa ülkesinde gurbetçi vatandaşlarımıza maddi karşılığı olmaksızın konferanslar veren, "Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi"nin Kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Küçük Şeyler” isimli eseri ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2008 yılı Deneme dalındaki ödülüne layık bulundu.
 
Uzm. Psk. Süleyman HECEBİL
 
1966 yılında Denizli – Tavas’ta dünyaya geldi. Evli iki çocuk babası olan Hecebil İlk, orta ve lise eğitimini Denizli’de tamamladı. Hecebil, sırasıyla şu üniversitelerden mezun oldu:
 
- İ.Ü Edebiyat Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans
- İTİCU Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans
- İESU Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Yüksek Lisans
 
Halen doktora çalışmalarını sürdüren ve çalıştığı süre içinde çocuklar, ergenler ve ailelerle çalışma olanağı bulan Süleyman Hecebil, iki dönem TRT'de yayımlanan "Televizyon Dershanesi" programının Rehberlik dersi sorumluluğunu ve sunuculuğunu yaptı. “Okul Yabancılaşması” konusu üzerine yaptığı kapsamlı araştırma çeşitli basın yayın organlarında geniş yer buldu.
 
EMDR Terapi, Art Terapi, Bilişsel ve Davranışçı Terapi, Transaksiyonel Analiz, Aile Terapisi, Cinsel Terapi ve çeşitli testlerin uygulaması gibi konularda eğitimler aldı. Türk Psikologlar Derneği üyesi ve 'Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi', 'Yönder Okulları', 'Küçük Şeyler Anaokulları' ve 'Psikolojii Dünyası' markalarının kurucusu olan Hecebil, psikolojik danışma ve kurumsal eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.