Yosunlarla yön bulma nasıl olur

Yosunlarla yön bulma nasıl olur
Yosunlar ağaçların ve taşların kuzeyinde oluşur. Yosunlara bakarak da yön bulabilir gideceğiniz yeri kolaylaştırabilirsiniz.

Ormanlık bir bölgede veya açık arazide yön bulmak için ağaçlardan ve taşlardan yararlanılabilir. Çünkü ağaç gövdelerinin, taşların ve kayaların kuzeye bakan tarafı genellikle yosunlarla kaplıdır. Bu durumda yosunlu tarafın kuzey yönünü gösterdiği dikkate alınırsa diğer yönler de kolayca bulunabilir

Evimizin yakınındaki parkta gövdesinin bir tarafı yosunlarla kaplı bir ağaç gördüm. Yosunlu taraf arkama gelecek şekilde ağacın önünde durarak kollarımı iki yana açtım. Bu durumda hastane sağ tarafıma, okulum ise sol tarafıma düştü. Başka bir deyişle hastane doğuda, okul ise batıda kaldı.

Kaynak:Eğitim Sistem

463
303
15
15
21
78
554
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.