Yüce Allah, niçin peygamber göndermiştir

Yüce Allah, niçin peygamber göndermiştir
Yüce Allah, niçin peygamber göndermiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allahü Teâlâ insanların kendi akıllarıyla bulamayacakları pek çok sırları onlara öğretmek ve onları iki dünyada da mesut edecek reçeteleri bildirmek üzere kendi içlerinden en faziletlilerini Peygamber olarak görevlendirmiştir. “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (el-Enbiya 21/107)

İnsanın belli işlerle sorumlu ve yükümlü tutulabilmesi ve bundan dolayı onlara sevap ve ceza verilebilmesi için bilgilendirilmesine, bunun için de peygamber gönderilmesine ihtiyaç vardır. Böylelikle âhirette insanların "bilmiyorduk, Peygamber gönderilmedi." diye Allah'a karşı mazeret ileri sürmelerinin peşinen önüne geçilmiş olmaktadır: "Biz müjdeleyici ve sakındırıcı olarak Peygamberler gönderdik ki artık Peygamberlerden sonra insanların, Allah'a karşı bir bahaneleri olmasın..." (en-Nisâ 4/165).

3
4
4
4
3
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.