Yük altında ancak eşek kalır atasözünün anlamı

Yük altında ancak eşek kalır atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere Yük altında ancak eşek kalır anlamı nedir , Yük altında ancak eşek kalır ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Yük altında ancak eşek kalır anlamı şu şekilde :

İnsanlık sıfatı olan kimse kendisine yapılan iyiliğin altında kalmaz. Bir zaman bulur, karşılığını verir. İnsan olan, bir kimseden gördüğü iyiliğin altında kalmaz.

Uyanık davranan kişiler iş olduğunda hemen oradan uzaklaşırlar veya işi yapmamak için bahane üretirler. Böylece işi başkalarına yaptırırlar.

İyilikten anlayan ve akıllı insanlar, kendilerine yapılan iyilik ve yardımları asla göz ardı etmezler. Vakti gelince elbet bunun karşılığını iyi bir şekilde verirler, yük altında kalmazlar. Ancak eşekler yük altında kalırlar.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

14
3
6
3
3
72
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.