Yüklü parçacıklar manyetik alan içerisine girdiğinde ne şekilde hareket eder

Yüklü parçacıklar manyetik alan içerisine girdiğinde ne şekilde hareket eder
Yüklü parçacıklar manyetik alan içerisine girdiğinde ne şekilde hareket eder konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yüklü parçacıklar manyetik alan içerisine girdiğinde ne şekilde hareket eder

Ödev cevabı kısaca : Manyetik bir alan içine giren yüklü parçacıkların hareketi, parçacığın yükünün ve manyetik alanın yönünün belirlediği bir yol izler. Yüklü parçacığın yönü manyetik alanın yönüne dik ise, parçacık Lorentz kuvveti olarak adlandırılan bir kuvvetle etkileşir. Bu kuvvet, parçacığın hız vektörünün yönüyle çaprazlama (cross-product) ilişkisi içerisindedir ve parçacığı alanın yönüne dik bir yörünge boyunca hareket ettirir. Yük ve manyetik alan yönleri paralel veya zıt ise, parçacık üzerindeki etki neredeyse sıfırdır ve parçacık düz bir yol boyunca hareket eder. Bu nedenle, manyetik alana giren yüklü parçacıkların hareketi, parçacığın yükünün ve manyetik alanın yönünün birleşimine bağlıdır.

2
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.