Yurdun otlusundan kutlusu yeğdir atasözünün anlamı

Yurdun otlusundan kutlusu yeğdir atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere yurdun otlusundan kutlusu yeğdir anlamı nedir, yurdun otlusundan kutlusu yeğdir ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Yurdun otlusundan kutlusu yeğdir anlamı şu şekilde :

Kuşkusuz ki insan yaşadığı yerin verimli olmasını ister. Daha da önemlisi o yaşadığı yerde huzur ve mutluluk ister. Kişinin başını felâketlerden kurtaramadığı, rahat ve özgür yaşayamadığı yurt ne kadar verimli olursa olsun, kişi için bir anlam ifade etmez.

İnsan yurdunu sever. Ülkenin zengin yeraltı ve yerüstü zenginlikleri bulunmasını sevinçle karşılar. Fakat üzerinde rahat yaşamadıktan sonra yurdu verimli olmuş, zengin olmuş neye yarar?


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

31
5
31
7
5
5
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.