Yürük at yemini kendi artırır atasözünün anlamı

Yürük at yemini kendi artırır atasözünün anlamı
Yürük at yemini kendi artırır, görevini başarıyla yürüten kimse, bunun karşılığını bugün alamıyorsa bile birgün mutlaka çalışkanlığının mükafatını görür. Kıymeti bilinip ödüllendirilince de görevini daha büyük bir çaba ile yapar.
Görevlerinde veya yaptıkları işlerde başarılı olan kişiler halk arasında sevilir, sayılır ve ünlerini artırırlar. Herkesin itibar ve takdirini kazanarak çalışmalarının mükâfatını görürler. Herkes iş yaptırmak için böyle kişileri arayıp bulur.
 
Başarılı olduğu için durumunda sürekli bir gelişme ve refah bulunan kişiler için veya başarıyı teşvik amacıyla söylenir.

Yürük at yemini kendi artırır anlamı şu şekilde :

Bir işte üstün çaba gösterenler, o ölçüde bir karşılık görürler.

Görevini başarıyla yürüten kimse, bunun karşılığını bugün alamıyorsa bile birgün mutlaka çalışkanlığının mükafatını görür. Kıymeti bilinip ödüllendirilince de görevini daha büyük bir çaba ile yapar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.