Yüz yüzden utanır

Yüz yüzden utanır
Yüz yüzden utanır, bir kimse, kendisine karşı saygı gösteren kişiden yapmasını isteyeceği şeyi, doğrudan doğruya kendisi söylerse daha etkili olur. Başkasıyla haber yollayarak isterse o kadar etkili olmaz.

Yüz yüzden utanır anlamı, bir kimseden bir istekte bulunacaksak, bunu doğrudan doğruya kendimiz söylemeliyiz. Böylesi daha etkili olur. Birini aracı koyarsak bu denli etkili olmaz.

İnsanlar karşılıklı ilişkilerini en iyi yüz yüze yürütür, meselelerini yüz yüze halledebilirler. Aracı kullanarak devam ettirilmek istenen ilişkiler mutlaka kötü sonuç doğurur. Söylenmeyen sözler, abartılan iftiralar çoğalır, iyi de olsa, kötü de olsa, bir meselede insanların yüz yüze gelmeleri olumlu gelişmelere zemin hazırlar. Zira insanlar gerek arzularında, gerekse nefretlerinde karşılıklı duygulara önem verirler.
 
Kişiler arası ilişkilerde aracı kullanmanın ve uzaktan kumandayla hareket etmenin sakıncasını vurgulamak üzere söylenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.