Yüzüncü Yıl Üniversitesi kayıt tarihleri ve kayıt işemleri

Yüzüncü Yıl Üniversitesi kayıt tarihleri ve kayıt işemleri
2019-2020 eğitim öğretim yılı Yüzüncü Yıl Üniversitesi kayıt tarihleri, kayıt için gerekli belgeler ve harç ücretleri konusunda bilgiler vereceğiz.

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Öğrenci Kayıt Kılavuzu VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2019 YKS  SONUÇLARINA GÖRE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ
 

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan adaylardan; 

1.   İsteyen adaylar  19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkezi Yemekhane Zeve Kampüsü Tuşba/VAN” adresine şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yapabileceklerdir.

2.   İsteyen adaylar  ise  https://www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmelerde Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir.
            Elektronik ortamda  https://www.turkiye.gov.tr adresinde “e-hizmetler” bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ bölümünden e-kayıt işlemini yapan öğrencilerin  eğer yatırmaları gerekiyorsa katkı payı/öğrenim ücretlerini yatırdığına dair dekontu  16-25 Eylül 2019 tarihleri arasında  Üniversitemizin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri halinde  kayıt yenileme (ders kayıt) işlemleri  yapılacaktır.

            Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
           
           Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.

           Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

            Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

NOT: Elektronik kayıt gerçekleştirdikten sonra eğitime başlama esasında herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasındann ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
6
0
0
7
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum