Z harfi ile başlayan çiçek isimleri

Z harfi ile başlayan çiçek isimleri
Z harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi Z olan çiçekler hangileridir, Z ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Z ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca Z harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Z harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Zakkum (ağu ağacı)
  • Zambak,
  • Zencefil,
  • Zerdeçal,
  • Zeytin.

Z harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Zakkum çiçeği, içinde zehirli madde bulunduran süs bitkilerinden biridir. Bodur ve geniş dalları olan bu bitkinin pembe hoş kokulu çiçekleri vardır. Akdeniz ülkelerinde verimli şekilde yetişebilen zakkum, çevre düzenlenmesi ve bahçe süslemesinde tercih edilmektedir.

Zambak, zambakgiller familyasının çiçek soğanıyla yetişen, hepsi büyük belirgin çiçekli, otsu çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Zambakgiller familyasında bu cinsin 110 civarı bitki türü vardır. Zambaklar, kültürde ve dünyanın birçok yerinde edebiyatta önemli bir çiçekli bitki grubudur.

Zencefil (Zingiber officinale), zencefilgiller familyasından bir metreye kadar boylanabilen, ince-uzun yapraklı, sarı-kırmızı renklerde çiçekler açan, kök yumruları baharat ve ilaç olarak kullanılan, çok yıllık bir bitkidir. Başta Çin olmak üzere, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Japonya gibi tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişir. Dış görünüş olarak Yerelması ile aynıdır.

Zerdeçal, zencefilgiller familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya'dır. Diğer isimleri zerdeçöp, safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranıdır.

Zeytin çiçeği, zeytin çeşitlerinin çoğunda, iki tip çiçek vardır. Hem dişi ve erkek olarak iki tipten oluşan zeytin çiçeği tohum ve çiçek olarak bilinir. Her salkımda yaklaşık 15-25 kadar çiçekler mevcuttur. Çiçeklenme nisan ve mayıs ayında olur. Çiçekler, baharın sonlarında yaprakların altında beyaz, sarı, küçük salkımlar halinde kokulu olarak açar.

Z harfi ile başlayan meyveler

Bazı farklılıkların dışında aynı şekilde bitki ve çiçeklerde olduğu gibi meyveler adına z harfi ile başlayan kaynaklar ortak bir şekilde ele alınabilmektedir.

  • Zerdali,
  • Zhe meyvesi,
  • Zig zag vin meyvesi,
  • Zeytin,
  • Zerdeçal,
  • Zencefil,

1
233
2
1
1
15
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.