Z harfi ile başlayan meslekler

Z harfi ile başlayan meslekler
Z harfiyle başlayan mesleklerin isimleri, meslek çeşitleri listesi, baş harfi Z olan meslekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Z harfi ile başlayan mesleklerin isimleri veya adları nelerdir. Ayrıca öyle meslekler var ki belki daha önce hiç duymadığınız bile olabilir. Bu nedenle bu makalemizde sizler için baş harfi z olan meslek çeşitlerinin listesini derledik.

Zabıt Katibi
Zabıta Memuru
Zahireci
Zaman Saatleri Bakım Ve Tamir İşçisi
Zambakgil Sebzeler Yetiştiricisi
Zararlı Böcek Kontrolörü
Zayıf Akım Tesisatçısı (Çağırma – Haberleşme – Güvenlik),
Zeka Oyunları Eğitmeni
Zemin Delgi (Delik Delme ve Sondaj) Makinesi Operatörü
Zemin Kaplamacısı (Mastik Karışımlı)
Zemin Kaplamacısı (Tezyinat Karoları)
Zemin Temizleme Makinesi Operatörü (Elektrikli)
Zeytin Ağacı Budamacısı
Zeytin Alıcısı/Meydancı
Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri
Zeytin Endüstri Teknikeri
Zeytin İşleme Teknisyeni
Zeytin Toplama İşçisi
Zeytin Yetiştiricisi
Zeytinyağı Ambarcısı
Zeytinyağı Üretim Elemanı
Zımba Tezgahı Operatörü (Metal İşçiliği)
Zımbacı (Konfeksiyon)
Zımpara Dilimleme Makinesi Operatörü
Zımpara Diski Ve Değirmen Taşı Kalıpçısı (Elle)
Zımpara Makinesi Operatörü (Ağaç)
Zımpara Pres İşçisi
Zımpara Taşı Tezgahı İşçisi
Zımparacı (Tekstil)
Zırh İşçisi (Gemi)
Zırhlı Para Taşıma Araç Şoförü
Zift Dökme Makinesi Operatörü
Ziftçi (Kömür)
Zihinsel Engelliler Öğretmeni-Özel Eğitim
Zikzak Makineci
Zincir Dikiş Makineci
Zincir Dikiş Makinesi Kurulum ve Bakım Elemanı
Zincir Makinesi Kurulum ve Bakım Onarımcısı
Zincirli Freze Tezgahı Ayarcı-Operatörü (Ağaç)
Ziraat Bilimleri Öğretim Üyesi
Ziraat Mühendisi
Ziraat Teknikeri
Ziraat Teknisyeni
Ziraat Yüksek Mühendisi (Tarımsal Biyoteknoloji)
Zirai Alet ve Makineleri Satıcısı
Zirai Sulamacı
Zirai Ürünler Satıcısı
Zirai Ürünler Satış Elemanı
Zoolog
Zooloji Öğretim Üyesi
Zurnacı
Züccaciye Satış Elemanı

Zoolog : Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen ve onları özelliklerine göre sınıflandıran, çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkisini araştıran kişidir.

Ziraat Mühendisi : Tarla bitkileri, endüstri bitkileri, çayır ve meralar, meyvecilik, sebzecilik, bağcılık, biyoteknoloji, ekolojik tarım, bitki hastalıkları ve zararlıları ile bunlarla mücadele yöntemleri, tarımsal yapıların projelendirilmesi ve geliştirilmesi, sulama, drenaj, toprak ve su muhafaza sistemlerinin projelendirilmesi ve planlanması, toprak, su ve bitki ilişkileri, çevre kirliliği, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal kuvvet makinaları, tarım alet ve makinaları, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, popülasyon genetiği, su ürünleri yetiştiriciliği, süt teknolojisi, tarım ekonomisi, tarım politikası, tarımsal yayım ve haberleşme alanlarında çalışan mühendistir.

Ziraat Makineleri Tamircisi : Ziraat makine ve aletleri olarak kullanılan ekme, biçme, sulama ve ilaçlama araçlarında ortaya çıkan bozuklukları belirleyip onaran kişidir.

Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni : Çalıştığı eğitim kurumunda zihinsel özürlü öğrencilere çeşitli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak üzere eğitim veren kişidir.

Zeytin İşleme Teknisyeni : Zeytin mahsulünün işlenmesini, sofralık zeytin ve zeytinyağının teknolojik üretimini kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapılarak kalitesinin belirlenmesini, sonuçların yorumlanmasını ve doğru karar verebilme becerilerine sahip olan ara meslek elemanıdır.

Zeytin Endüstrisi Teknikeri : Zeytin ve zeytin ürünlerinin (sofralık zeytin, zeytin yağı, prina yağı, sabun, prina ve zeytin yaprağı çayı) sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapan, elde edilen sonuçları inceleyip, değerlendiren ve karşılaşılan sorunlara çözümler bulan ara meslek elemanıdır.

Zabıt Katibi : Adliyelerde, bölge idare mahkemelerinde, seçim kurullarında, icra dairelerinde kalem işleri, yazışma ve dosyalamanın yapılmasında, duruşma tutanakların düzenlenmesinde, sekreterya hizmetlerinin verilmesiyle ilgili işlerden sorumlu kişidir.

Ziraat Mühendisi (Hayvansal Üretim) : Ekonomik değeri olan hayvanların üretilmesi, ırklarının iyileştirilmesi, bakımı, beslenmesi ve değerlendirilmesi konularında çalışan kişidir.

Ziraat Mühendisi (Bitkisel Üretim) : İyi kaliteli tahıl, sebze, meyve, endüstri ve süs bitkilerinin bilimsel ve ekonomik yöntemlerle yetiştirilmesi alanında çalışan kişidir.

Ziraat Mühendisi (Tarım Teknolojisi) : Tarım alanlarının belirlenmesi, erozyondan korunması, sulanması, tarımda kullanılan her türlü yapının, makine ve enerji türünün belirlenmesi ve üretiminin projelendirilmesi alanında çalışan kişidir.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Teknikeri : Zeytin ve zeytin ürünlerinin (sofralık zeytin, zeytin yağı, prina yağı, sabun, prina) sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapan, elde edilen sonuçları inceleyip, değerlendiren ve karşılaşılan sorunlara çözümler bulan ara meslek elemanıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.