Z kuşağından en iyi ödev yapmama bahaneleri neler

Z kuşağından en iyi ödev yapmama bahaneleri neler
Hepimiz zaman zaman ödev yapmadığımızda çeşitli bahaneler bulmuşuzdur. Elektrikler gitti, kardeşim kağıtların üzerine su döktü, yolda giderken rüzgar sınav kağıtlarını uçurdu.

Ancak artık zaman değişti, Z kuşağının kenidine has bahaneleri var. ABD’li eğitim içerikleri sitesi ‘We are Teachers’, ilkokul öğretmenlerine son zamanlarda duydukları en iyi ödev yapmama bahanelerini sordu. İşte Z kuşağından en iyi bahaneler.

ÖDEVİN ÇIKTISINI ALMAM GEREKTİĞİNİ BİLMİYORDUM:

Z kuşağının alışkanlıklarına rağmen bazı ödevler için öğretmenler, yazıcıdan çıktı isteyebiliyor. Ancak bazı öğrenciler bunu ‘bilmeyerek’, yazıyı evdeki bilgisayarın masaüstünde unutabiliyor. Durum böyle olunca, karşımıza bu bahane çıkıyor.

SİRİ YANLIŞ CEVAP VERDİ:

Yapay zekâ, bilim kurgu filmlerinin ulaşılmaz dünyasından cebimizdeki telefonlara indi. Z kuşağı için bu teknoloji artık günlük hayatın bir parçası. Doğal olarak, ödevlerde de en büyük destekçi olmaya aday. Ama bu öğrenci suçu Siri’ye atmaya çekinmemiş. Kim bilir, belki gerçekten de doğruyu söylüyor.

ÖDEV OLDUĞUNU BİLMİYORDUM, BİZE HATIRLATMADINIZ:

Hangi kuşak olursa olsun, bu bahane hiçbir zaman eskimeyecek. Z kuşağı için de durum böyle.

BİLGİSAYARIMA VİRÜS GİRDİ:

Z kuşağı, ödevleri için bilgisayarları kullanıyor. Geleneksel kağıt, kalem ve defter eskisi kadar revaçta değil. Bilgisayar virüsleri, bu öğrencinin sistemini ele geçirmek için hazır bekliyormuş anlaşılan.

ÖDEVİMİ ALMADINIZ MI? E-POSTA ATMIŞTIM:

Yazılı çıktılar yerine, ödevler çevrimiçi ortamda oluşturulan sistemlere yüklenebiliyor. Bu hem öğretmen için değerlendirme işlemlerini kolaylaştırıyor, hem de öğrencilerin çalışmalarını daha kolay yapmalarını sağlıyor. Fakat zaman zaman bazı öğrenciler, online sistemde belirlenen son teslim tarihini kaçırıyor ve öğretmene mail atıyor. Ertesi gün ödev hakkında bir soru gelince ‘mail atmıştım’ bahanesi duyuluyor.

AKILLI TELEVİZYONUM BİLGİSAYARIMI HACKLEDİ:

Eskiden elektrikler kesildi ya da bilgisayarım çöktü gibi bahaneler duyardık ancak Z kuşağı, nesnelerin internetinin hayatımızın içerisine her gün biraz daha girdiği bir dönemde büyüyor. Anlaşılan o ki, bu akıllı televizyonun, öğrenciyle derdi var.

TELEFONUM BENİ UYARMADI:

Z kuşağı, birçok ödev için notlarını telefonuna kaydediyor ve bunlar için bildirimler kuruyor. Eğer, akıllı telefon sizi yarın matematik dersi için yapmanız gereken ödev konusunda uyarmazsa, ertesi gün öğretmeninize sunmak için güzel bir bahane keşfetmiş oluyorsunuz. Bunun ne kadar inandırıcı olduğu tartışılır.

KABLOSUZ AĞ (Wi-Fi) ÇALIŞMADI:

Araştırma ödevleri için Z kuşağı, kütüphaneler yerine Google’ın dünyasını tercih ediyor. Evde Wi-Fi’de bir problem varsa, bu sabah öğretmene söylemek için güçlü bir bahane olarak görünebilir. Ama unutmayın, bugün okullar da dahil, birçok yerde kablosuz internet bulmanız mümkün.

GOOGLE DÖKÜMANLAR DOSYALARIMI KAYDETMİYOR:

Bulut teknolojisi, eğitimin yüzünü değiştiriyor. Google’ın bulut teknolojileri öğrenci ve öğretmenlere ‘Google Dökümanlar’ üzerinden ortak bir şekilde çalışma fırsatı sunuyor. Ödev, proje, hatta bazı sınavlar için eğitimciler, bulut teknolojilerinden faydalanabiliyor. Ancak bu öğrenci için işler biraz ters gitmiş anlaşılan.

Kaynak:Hürriyet

0
4
0
1
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.