Zamanı hangi cümlelerle tanımlayabilirsiniz

Zamanı hangi cümlelerle tanımlayabilirsiniz
Zamanı hangi cümlelerle tanımlayabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Düşünelim-Söyleyelim

Zaman nedir? Kim bunu kolayca ve kestirmeden tanımlayabilir? Kim onu, hakkında bir sözcük ortaya koyacak şekilde, düşüncede de olsa kavrayabilir? Fakat konuşma sırasında, zamandan daha tanıdık ve daha bilinir bir şeyden bahsedebilir miyiz? Ondan söz edince onu anlıyoruz, bir başkasının ondan bahsettiklerini duyduğumuzda da onu anlıyoruz. O hâlde zaman nedir? Eğer hiç kimse benden bunu sormazsa biliyorum ama soran kişiye onu açıklamak istesem mi bilmiyorum. Romalı Filozof, St. Augustinus (Sen Agustinus) St. Augustinus, The Confessions (Dı Konfeşşıns), çev.: Edward Pusey (Edvırd Pusey), s. 224.
Zamanı hangi cümlelerle tanımlayabilirsiniz?

St. Augustinus'un tanımına göre, zamanı şu cümlelerle tanımlayabiliriz:

  • Zaman, insanlar için kavraması zor bir olgudur.
  • Zaman, tanıdık olmayan bir şeydir, ancak konuşma sırasında anlatabiliriz.
  • Zaman, duyduğumuzda veya başkalarının bahsettiğini duyduğumuzda anlayabileceğimiz bir kavramdır.
  • Zaman, düşünceyle kavranabilen bir olgudur.

St. Augustinus'un bu sözleri, zamanın soyut ve karmaşık bir kavram olduğunu vurgularken, onu tanımlamaya çalışmanın zorluğunu ifade etmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

105
25
50
2
2
3
144
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.