Zamanımızı nasıl verimli kullanırız

Zamanımızı nasıl verimli kullanırız
Zamanımızı nasıl verimli kullanırız sorusunun cevabını vererek zamanı verimli kullanmanın önemi hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

İki işi yaparken arada geçen süreye zaman adı verilmektedir. Zaman her ne kadar soyut bir kavram olsa da insan hayatının neredeyse tamamı zamanı verimli geçirme ile anlam kazanmaktadır. Zamanı verimli geçirmek ve bu süreyi etkili kullanmak insanın hayatta başarılı olabilmesi için olmazsa olmaz bir gerekliliktir.

Zamanı verimli kullanmanın en temel yolu ise planlı ve programlı olmaktan geçmektedir. Bir insan günlük hayatında işlerini bir sıraya koyar ve yapması gereken şeyleri planlarsa zaman bu şekilde verimli kullanılmış olur. Her insanın yaşamında plan yapmayı alışkanlık haline getirmesi şarttır. Zamanını planlamayan kişiler işlerini hiçbir zaman yetiştiremez ve zamanlarının büyük çoğunluğunu boşa geçirmiş olurlar. Boşa geçmiş olan zaman ise boşa geçmiş bir ömürle eş anlamlıdır. Bu nedenle zamanı iyi değerlendirmek insan açısından çok büyük bir öneme sahiptir.

3
0
1
0
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.