Zekât, sadaka, infak, fitre ve mâun kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz

Zekât, sadaka, infak, fitre ve mâun kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz
Zekât, sadaka, infak, fitre ve mâun kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Zekât, sadaka, infak, fitre ve mâun kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz

Ödev cevabı kısaca :
Zekât: Zekât, Müslümanların zenginliklerinin belirli bir yüzdesini yıllık olarak ihtiyaç sahiplerine ve fakirlere verme yükümlülüğüdür.
Sadaka: Sadaka, gönüllü olarak verilen yardımdır. Müslümanlar, kendi iradeleriyle sadaka vererek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olurlar.
İnfak: İnfak, mal veya para bağışı yapma anlamına gelir. İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için gönüllü olarak infak yapılır.
Fitre: Fitre, Ramazan ayında oruç tutan Müslümanların ödediği zorunlu bir sadakadır. Oruçlu Müslümanlar, Ramazan bayramı öncesinde fitre vermelidirler.
Mâun: Mâun, yardım veya destek anlamına gelir. Müslümanlar, komşularına ve ihtiyaç sahiplerine mâun yaparak yardım ederler.

1542
1127
1541
182
190
457
518
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.