Zeki Müren'in biraz Fernandel biraz Belmondo diye tanımladığı kişi hangisidir

Zeki Müren'in biraz Fernandel biraz Belmondo diye tanımladığı kişi hangisidir
Zeki Müren'in biraz fernandel biraz belmondo diye tanımladığı kişi hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Zeki Müren'in biraz Fernandel biraz Belmondo diye tanımladığı kişi hangisidir 

A- Şener Şen

B- Cüneyt Arkın

C- Kemal Sunal

D- Tarık Akan

Doğru Cevap: Kemal Sunal

Zeki Müren'den Kemal Sunal'a ilginç benzetme! Küçük roller almaya başlaşan Kemal Sunal Yeşilçam'ı salladı. Kemal Sunal için Zeki Müren yıllar önce ilginç bir benzetmede bulundu... Son yıllarda genç bir komedyen filmlerimizde görünmeye başladı. Kemal Sunal, küçük rollerde bile kendisini sevdirmeyi başarıyor. Filmlerdeki küçük rollerine rağmen seyircileri kahkahalarla güldüren Kemal Sunal, şu sıralar ilk başrolünü oynamaya hazırlanıyor.Saflığın bir simgesi olan yüzü için kesin konuşmak imkansız. Arkaya taradığı saçlarının çerçevelediği çehresi, adeta anlamsızlığın zirvesinde. Bakışları bomboş. Özellikle dudaklarını sarkıttığı zaman insana sadece gülme hissi veriyor. Tipine gelince... Galiba bu konuda en güzelini Zeki Müren söylemiş: - «Biraz Fernandel, biraz Belmondo... İşte Kemal Sunal...» Tipi böylesine karmaşık olan Kemal Sunal son ayların en gözde isimlerinden biri oldu. Peşpeşe çevirdiği komedi filmlerinde yarattığı kişiler öylesine sevilip benimsendi ki kısa zamanda ortalıkta «Kimdir yahu bu adam?» sorusu dolaşmaya başladı. Şimdi biz bu «Kimdir»in cevabını veriyoruz. Devekuşu Kabere Tiyatrosu'nda Metin Akpınar-Zeki Alasya-Ahmet Gülhan sac ayağından sonra gelen isim olan Kemal Sunal sanat hayatına tiyatro oyuncusu olarak atılmış. 1944 yılında İstanbul'da dünyaya gelen, iki kardeşi olan, Vefa Lisesi'ni bitiren Sunal'ın tiyatroculuk dönemindeki ilk oyunu Kent Oyuncuları'nda sahneye konulan «Fadik Kız»... Kemal Sunal'ın ilk filmi, 1972 yılında saf bir basketbol oyuncusunu canlandırdığı 'Tattılı Dillim' oldu.Artık rol aldığı oyunların sayısını hatırlamıyor ama iş sinemaya geldi mi bakın neler söylüyor?:

- «İlk filmim 'Tatlı Dillim'... Devekuşu'nda oynarken seyretmişler ve bunun üzerine teklif yapmışlar. Geri zekalı bir basketbolcuyu oynadım. Tuttu... Ardından 'Canım Kardeşim', 'Yalancı Yarim', 'Güllü Geliyor Güllü' ve son olarak 'Oh Olsun'... Bütün bu saydığım filmlerde hep geri zekalı, daha doğrusu salak oldum» Kemal Sunal adı şimdilik seyircinin yabancı olduğu bir isim. Sadece canlandırdığı tiplere katılırcasına gülen seyirciler, ismini bile bilmiyor. Bakın genç oyuncu bunun misalini nasıl veriyor: 1944 yılında İstanbul'da doğan Kemal Sunal'ın sanat hayatı tiyatro ile başlamış. Genç sanatçı şimdilik sinema ile tiyatroyu beraber yürütüyor ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan'dan sonraki en önemli oyuncusu...

- «Vizyona çıkan son filmim 'Oh Olsun'un Adana'daki galasına gittim. Seyircinin arasına oturdum. Salon karanlık olduğu için ilgilenmediler bile. Derken adım anons edildi. Salonda çıt yok. Sırtımdan soğuk bir ter boşaldı, 'Rezil oldum' dedim kendi kendime. Fakat sahneye çıkar çıkmaz seyirciler 'Aaa bak bizimki' diyerek alabildiğine alkışlamaya başladı. Ben de derin bir 'Ohhh' çektim.» Seyircinin bu kadar büyük ilgisi Kemal Sunal'ı ister istemez başrole itti.

Arzu Film'in Mart ayında yapacağı filmde Sunal başrol oynayacak. Filmin muhtemel adı «Salak Milyoner».... Filmin yönetmeni ise Ertem Eğilmez. Varın gerisini siz tahmin edin. Zeki Müren'in söylediği gibi Kemal Sunal gerçekten Fransız sinemasının iki dev oyuncusu Fernandel ve Jean Paul Belmondo'nun karışımı gibi. (Ses Dergisi - 2 Mart 1974)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.