Zengin kesesini, züğürt dizini döver atasözünün anlamı

Zengin kesesini, züğürt dizini döver atasözünün anlamı
Zengin kesesini, züğürt dizini döver anlamı; zengin insanlar yaşadıkları sorunları paralarıyla çözerler.Fakir kişiler ise yeterli paraları olmadığından dertlerine çare bulamazlar, Istırap ve sıkıntı çekerler

Zengin kesesini, züğürt dizini döver anlamı şu şekilde :

Maddi durumu çok iyi kişiler her zaman parası ile övünür. Züğürt ise arzuladığı iş parası olmadığından yapamayacağı için üzülür. Istırap ve sıkıntı çeker.

Maddi durumu çok iyi kişiler her zaman parası ile övünür, söz açıldığında "işte para" diye kesesini döver. Yoksul(züğürt) ise parası olmadığından arzuladığı işi yapamayacağı için üzülür. Izdırap ve sıkıntı çeker.

Maddi gücü yerinde olan varlıklı insanlar, sürekli parası olduğu için övünür ve parası hakkında konuşurken, kesesini çıkarır ve döver. Yoksul kişi de parası olmadığı için çaresizlikten dizini döver ve fakirlikten dolayı yakınır.

Varlıklı olan malını nasıl koruyacağının ve artıracağının derdiyle vakit geçirir. Her an parasının ve alacakla vereceğinin hesabını yapar. Züğürdün derdi alacak ve verecekle ilgili değildir. Yoksul ise sıhhatinin yerinde olmasını ister ve eline geçen fırsatları nasıl kaçırdığının derdine düşerek duyduğu pişmanlığın etkisiyle dizlerini döver. Ne çare ki, pişmanlığın hiçbir faydası yoktur, kaçan fırsatlar bir daha ele geçmez.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
3
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.