Ziraat Mühendisi (Tarımsal Biyoteknoloji) ne iş yapar

Ziraat Mühendisi (Tarımsal Biyoteknoloji) ne iş yapar
Mikroorganizmalardan yeni mikroorganizmalar elde etmeye veya organizmaların genetik yapılarında değişiklikler yapmaya ne dersiniz?

Ziraat Mühendisi (Tarımsal Biyoteknoloji), bitki, hayvan ve mikrobiyal organizmaların genleri, hücreleri, proteinleri, kültürleri ve dokuları üzerinde çalışarak, tarımsal üretimi, kaliteyi, verimi artırmayı amaçlayan ürün ve hizmetler oluşturan kişidir.

Ziraat Mühendisleri (Tarımsal Biyoteknoloji);

• Hücre, doku ve organ kültürüyle tohum (sentetik), fide, fidan, yumru, mini yumru, soğan (klonal çoğaltım veya mikro çoğaltım) ve sentetik tohum üretimi yapar,
• Dayanıklı tür ve varyeteler geliştirir,
• Apomiktik bitkileri oluşturur,
• Biyoteknolojik germplazm muhafazasını sağlar,
• Endüstriyel ürünlerin (proteinler, yağ, vitaminler, enzimler vb.) üretilmesini sağlar.

Ziraat Mühendisi (Tarımsal Biyoteknoloji) olmak isteyenlerin, fen bilimlerine (özellikle kimya ve biyoloji) ilgili, sabırlı, özverili, dikkatli ve analitik düşünebilen, teknolojik yenilikleri takip edebilen, kendini sürekli geliştiren, biyolojik ve kimyasal maddelere karşı alerjisi olmayan, bilimsel meraka ve araştırmacı yapıya sahip kişiler olması gerekir. Bu alanda çalışan kişiler a raştırma tesis ve laboratuvarları, araştırma kurumları, özel ve kamu Ar-Ge tesislerinde, kontrol laboratuvarlarında araştırma ve değerlendirme çalışmaları yapar. Çalışma süreleri düzenli, çalışma ortamı temizdir.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünde verilmektedir.

Üniversitelerde, kamu ve özel sektörde bitkisel, hayvansal mikrobiyolojik üretimlerin ve araştırmaların yapıldığı her kurumda, hayvan ve bitki ıslahı yapan kurum ve iş yerlerinde iş bulabilirler. Araştırmacı, öğretim görevlisi olarak çalışmak isteyenlerin lisansüstü eğitim yapmaları gerekmektedir. Kişiler kendi işlerini de kurabilir

Benzer Meslekler;

  • Genetik Mühendisi
  • Biyolog
  • Biyomühendis
  • Gıda Mühendisi
  • Diğer Ziraat Mühendisleri

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2132.23
Meslek Adı : Ziraat Mühendisi (Tarımsal Biyoteknoloji) 
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Yaşam Bilimleri İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Çiftçilik, Ormancılık Ve Su Ürünleri Danışmanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

10
36
1
0
0
1
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.