Ziya Selçuk kimdir

Ziya Selçuk kimdir
MEB'e ise sürpriz bir isim getirildi. Talim Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, MEB koltuğuna oturdu. Peki Ziya Selçuk kimdir, kaç yaşındadır? Ziya Selçuk'un kariyeri, hayatı haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı için Ziya Selçuk nereli, kaç yaşında. Peki Ziya Selçuk kimdir? Daha önceki görevleri neler? Ziya Selçuk'un özgeçmişi, kariyeri ve başarılarıyla ilgili bilgiler haberimizde...

ZİYA SELÇUK KİMDİR

Ziya Selçuk, 01 Mayıs 1961 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri alanında lisansını tamamlayan Selçuk aynı üniversitede 1985 yılında Eğitimde Psikolojik Hizmetler (Gelişim Psikoloşisi) alanında yüksek lisans yapmıştır. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında doktora yapmıştır.

2002-2003 eğitim-öğretim yılında Özel Maya Okullarının kuruluşunu gerçekleştirmiştir. 2003-2006 yılları arasında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme konularında kitapları ve yüzlerce makalesi bulunmaktadır.

Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyeliği, Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Ziya Selçuk, hâlen kuruluşunda katkı sağladığı TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda, TEDMEM adlı eğitim siyaseti düşünce kuruluşunun direktörlüğü görevini sürdürmektedir.

Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme konularında kitapları ve yüzlerce makalesi bulunan Ziya Selçuk, evli ve üç çocuk babasıdır.

Eserleri:

  • İnsan İlişkilerinde Kendini Açma. Vadi Yayıncılık, Ankara, 1995.
  • Gelişim ve Öğrenme. Nobel yayıncılık. Ankara, 1998
  • Okul Deneyimi ve Uygulama. Nobel Yayıncılık. Ankara: 1998
  • Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar. Pegem, Ankara 2000
  • Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları. Pegem. Ankara. 2000.

1961 yılında Ankara'da doğdu. Lise öğrenimi Ankara Lisesinde tamamladı. Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma – Rehberlik alanlarında Ankara Üniversitesinde lisans ve yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesinde de doktora derecelerini almıştır. Yükseköğretim kurumlarında uzun yıllar öğretim üyeliği ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kuruluğu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Vakıf üniversitelerinde mütevelli heyeti başkanlığı ve üyeliği yapmıştır. Eğitim siyaseti alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve üyelik, TUBİTAK-SOBAG Yürütme Kurulu Üyeliği, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığı, PDR Derneği Yöneticiliği, köşe yazarlığı, uluslararası kuruluşlarda proje uzmanlığı görevlerini başarıyla yürütmüştür. Aynı zamanda Türk Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, bilimsel dergi editörlüğü, Yunus Emre Enstitüsü Bilim Diplomasisi Kurul Üyeliği ve benzeri birçok görevde bulunmuştur. Çok sayıda resmi ve özel okulun modellenmesi ve kuruluşuna liderlik etmiştir. Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, öğrenme, mizaç konularında kitapları ve yüzlerce makalesi bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.