Ziyade olsun ne demek, ne anlama gelir

Ziyade olsun ne demek, ne anlama gelir
Ziyade olsun ne demek, ne anlama gelir, ziyade olsun kelimesinin TDK Sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ziyade olsun sözünü yemekler sırasında duyma şansı oldukça yüksektir. Çünkü sofraların bereketli olması için bu söze gerek vardır. Sözün sahip olduğu anlam nezaket kuralları çerçevesinde son derece dikkat edilen bir unsurdur.

Ziyade olsun ne demek, ne anlama gelir

Ziyade olsun sözünün günlük hayatın bir parçası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü yaygın kullanımı olan bir sözdür. Bereket gelsin, artsın veya çoğalsın gibi anlamlara gelir.

Anlam olarak oldukça gerekli bir söz olduğunu söyleyebiliriz. Bir yerde incelik yapmak için oldukça yararlı bir sözdür. Ayrıca bu sözü kullanarak nezaketli olduğunuzu her yerde söyleyebilirsiniz. Bundan dolayı yaygın bir kullanım yapısı vardır.

Ziyade olsun kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir

Ziyade olsun ile alakalı TDK anlamı da bulunmaktadır. Buna göre ziyade olsun sözü şu anlamlara gelir;

Bir yemek ortamında bulunanlara veya yemek yemeye davet eden kişilere; “artsın, bereketlensin ve çoğalsın” anlamında söylendiği bilinen bir nezaket sözü.

Yeme ve içme yapıldıktan sonra afiyet olsun denildiği zaman daha çok artsın ve çoğalsın” anlamına gelen nezaket sözü.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.