Zor durumda kalan birine yardım ettiniz mi

Zor durumda kalan birine yardım ettiniz mi
Zor durumda kalan birine yardım ettiniz mi bu konuda sizlere kısa örnekler vereceğiz.

Zorda kalan insanlara yardım etmek gerekir. Bu bir insanlık vazifesidir. Zor durumda kalan kişiler mağdur, muhtaç ve mazlum kişilerdir. Bu kişilerin yardıma ihtiyaç duyması onların çaresiz olduğunu da göstermektedir. Zor durumda olan birine yardım etmek insanlığın bir gereğidir.

Zor durumda kalan birine yardım ettim. Bu kişi annesi ve babası olmayan, kimsesiz olarak geçinmek durumunda olan ve iş arayan biriydi. Maddi imkansızlıklar içinde olduğu için ona maddi olarak yardım ettim. Birlikte yemek yedik ve ona ne yapması gerektiğini anlattım. Normalde olması gereken de budur, insanlara daima yardım etmek gerekir.

Okuldan çıkmış eve doğru yürürken, gözleri görmeyen bir kişinin kaldırımın kenarında beklediğini gördüm. Karşıya geçecek sandım ancak durum daha kötüydü kaybolmuştu ve telefonunun şarjı yoktu.

Nerede oturduğunu sordum sokak ve bina ismini söyledi. Telefonumdan kontrol ettim ve onu oraya götürmek istediğimi söyledim.

Koluna girdim ve belirttiği adrese doğru yürüdük. Yaklaşık on dakika sonra dediği yere geldik ve evinin ziline bastık. Ailesi çok sevindi. Hemen onu ve beni kucakladılar. İçeri davet ettiler.

Ancak ailem beni çok merak etmeden gitsem iyi olur dedim. Binlerce kez teşekkür ettiler. İlk defa yaptığım bir iyilikten bu kadar gurur duymuştum.

Evin kapısı açıldığında gözleri görmeyen o kişinin ailesinin gözlerindeki mutluluk ve sessiz sevinç çığlıkları hiç aklımdan çıkmaz.

1000
55
1000
50
41
50
845
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.