1.9 milyon öğrenci YGS'de ter döktü

1.9 milyon öğrenci YGS'de ter döktü
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 10.00'da başladı. Sınav, 160 dakika sürdü.

Üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan ve 1 milyon 851 bin 326 adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 10.00'da başladı.

YGS, tüm yurtta 167 sınav merkezinde ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 100 bin 452 sınav salonunda, 282 bin görevlinin katılımıyla gerçekleşti.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı.

Özellikle üniversite kampüslerinde ve ana caddelerde sınava girmek isteyen adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. Adaylar saat 09.00'dan itibaren sınav yerlerine alındı.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından arandı.

Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı.

Daha sonra üzerinde adayın fotoğrafı, TC Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutular dağıtıldı.

Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtıldı. Salon görevlileri, adayın yazıp kodladığı bilgileri kontrol etti ve sınav başladı.

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi.

Sınav sırasında adayların, kısa süre için bile olsa tuvalete gitmeleri dahil, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmedi.

Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletildi.

Sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri yasak olan adaylar, sınav düzenini bozacak davranışlarda da bulunamadı.

Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları iptal edildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.