10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 43 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 43 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 43 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı

1. Hawking’i destekleyen kişiler, hangi sav (yargı, önerme) veya argümanları öne sürmektedir?

Cevap: Teoriler eksik veya hatalı olabilir. Ancak farklı teorilerin yardımıyla pek çok şeyi biliyor ve öngörülerde bulunabiliyoruz.

Onunla aynı fikirdeyim. Ay’ı kolonize etmek ve sonra da gezegenleri en kısa zamanda ele geçirmek gerekiyor. Dünya büyük bir risk altında ancak küresel ısınma yüzünden değil astreoidler yüzünden. Küresel ısınma sadece bilgisayar simülasyonları ile oluşturulan bir spekülasyon ama dünyaya bir asteroidin er ya da geç çarpacağı %100 kesinlikle biliniyor.
Küresel ısınma saçmalığına yüz milyarlarca dolar harcamak yerine parayı asteroid algılama ve saptırma programlarına yönlendirmek gerekiyor. Eğer iyi bir hazırlık yapılırsa, asteroidler saptırılıp gezegen kurtarılabilir. Paraları yanlış projelerde tüketmek insanlığa büyük bir kötülüktür.

2. Hawking’ekarşı hangi savlar (yargı, önerme) veya argümanlar öne sürülmektedir?

Cevap: Hawking, bir gün olacak diyor. 7,5 milyar yıl sonra da olabilir. Çok kaygılıysanız takviminize bir yandan çentik atmaya başlayabilirsiniz.
İyi bir iklim uzmanı olmak için bir lisans derecesine, dahası muhtemelen bir master derecesine,
sonra da bir doktora ve “post doc” (doktora sonrası) eğitimine ve yıllarca süren çalışmalara ihtiyaç vardır. Ancak iklim değişiklikleri için bir çaba göstermeyelim veya masraf yapmayalım görüşündeyseniz bunun için tek ihtiyacınız olan şey bir bilgisayar ve İnternet bağlantısıdır.
√ Nükleer savaşlar yüzünden Dünya’daki hayatın bitmesi daha gerçekçi, daha büyük bir olasılık sayılır.
√ Dünya’daki ısınmayı beklemeye gerek yok. Dünya’nın sonunu göçler getirecek, ısınma yüzünden olacakları zaten göremeyeceğiz.
√ Dert etmeyin, bürokrat ve uzmanlar nasıl olsa bu sorunu çözecektir, siz işinize gücünüze bakın.

Aşağıda bazı hatalı akıl yürütme türleri ve örnekleri verilmiştir. Bu hataları inceleyip bunlardan hareketle boş bırakılan yerlere kendi örneğinizi yazınız.

  • Kısır Döngü: Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan?
  • Alakasız Sonuç: Bu kız benden hoşlanıyor çünkü instagramdan benimle sohbet ediyor.

86
49
42
2
2
7
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.