11 Nisan 2015 Tudem Sınavı Örnek Sorular

11 Nisan 2015 Tudem Sınavı Örnek Sorular
11 Nisan 2015 Tudem Sınavı Örnek Sorulara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

11 Nisan 2015 Tudem  Sınavı Örnek Sorular Tudem 11 Nisan 2015  Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Örnek Sorular 11 Nisan 2015 tarihinde Tudem tarafından yapılacak olan  Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Örnek Soruları  Tudem tarafından yayınladı.Genel Yetenek Nedir? Tudem Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Nedir? 

Bireylerin, gelişme sürecinde zihinsel yetilerini kullanabilme
ve uygulayabilme düzeyine YETENEK denir. Geliştirilebilir farklı zihinsel işlevlerin yerine getirilmesi de farklı yetenekleri gerektirir. Öğretim kurumlarında öğrenme için gerekli yetenekler belli bir grup oluşturur. Buna GENEL YETENEK denir. 

Ancak bu kavram
resim, müzik, spor, el becerileri vb. gibi alanları içermez. Yetenekler değişik işlemler uygulanarak ölçülür. Ölçüm için kişilere SÖZCÜK, SAYI, SİMGE ve ŞEKİL kullanılarak zihinsel işlemler yaptırılır. Bu ölçme-değerlendirmenin diğer uygulamalardan farkı değişik işlemlerin aynı anda ve eşit koşullarda birçok kişiye yaptırılması ve yapılan işin nesnel bir şekilde değerlendirilmesidir. Kaynaklar Tudem Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Sınavın tüm Türkiye’de aynı anda uygulanma amacı budur.

Sınav GEÇERLİLİK KATSAYISI YÜKSEK SINAV ÖLÇÜTLERİ ile öğrencinin kendini tanımasını olanaklı kılarken; okul yöneticileri, öğretmen ve rehberlik birimlerine
öğrencilerini daha iyi tanıyabilmeleri için veri sağlar. Anne babalara ise çocuklarının GİZLİ GÜÇLERİNİ görme olanağı verir.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.