11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 73 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Getirmiş olduğunuz küçükbaş (keçi, koyun) hayvan kemikleri ile bir model üzerindeki insan kemiklerini karşılaştırdığınızda aralarındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir? Açıklayınız.
Cevap
: İnsan kemikleri daha büyük ve karmaşıktır. Küçükbaş hayvan kemikleri ile insan kemikleri arasındaki temel benzerlik, iskelet yapılarıdır. Ancak küçükbaş hayvan kemikleri genellikle daha küçük, hafif ve farklı formlara sahip olabilir. Bu farklılıklar, her iki türün ihtiyaçlarına ve adaptasyonlarına bağlıdır.

2. İskelet maketi ya da 3D anatomi atlası uygulamalarından yararlanarak vücuttaki kemiklerin yerlerini göstererek görevlerini ve çeşitlerini açıklayınız.
Cevap
: İskelet sistemi ana bileşenleri: kafatası, göğüs kafesi, omurga, üst ekstremite kemikleri, pelvis, alt ekstremite kemikleri. Kemik tipleri: uzun, kısa, düz, yassı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.