11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Sayfa 115 Uygulama Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulama

Aşağıda verilen metinden hareketle “yaşlılığın durulmuşluğu” ifadesini yorumlayarak yazınız. Arkadaşlarınızın yorumlarıyla karşılaştırınız.

Yaşlılığın durulmuşluğu, bu terimde örtük olarak bilgelik ve bir rindlik iması var. Bu, Türkçede “ununu eleyip eleğini asmak” şeklinde belirttiğimiz bir pasiflik hâli değil. Yaşamımıza yön veren şeyler, ideallerimiz, hele hele duygular, yani sevgileriniz, nefretleriniz, acılarınız, kinleriniz vb. yaşlılıkta tamamen olmasa da bir ölçüde nötralize oluyorlar. Kendinize, yani ideallerinize, duygularınıza karşı daha nötr, işte belki de bu anlamda daha özgür olabiliyorsunuz. Kendi yaşamınıza daha bilgece, daha bir rind tavrıyla bakabiliyorsunuz. Schleiermacher, “sonsuz gençlik”ten söz eder. Tarihi anlayan kişi ona göre sonsuzca gençtir. Doğan Özlem, Metinlerle Hermeneutik Dersleri 2

Cevap: İnsan gençken dünyayı elinde tutacağını sanır. Zanneder ki enerjisi hiç bitmeyecektir ve sürekli keşf etmek için çabalar. Ama yılların tecrübesi birikimi ile artık essi kalmayan gençlik enerjisinden dolayı yaşlılığında kendi köşesine çekilerek yaşamı daha olgun bir şekilde yaşamaya başlar. Metinde bu durumdan bahsedilmektedir.

24
2
17
1
1
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.