12 Eylül okulun ilk günü İstanbul, Ankara, İzmir'de toplu taşıma bedava mı

12 Eylül okulun ilk günü İstanbul, Ankara, İzmir'de toplu taşıma bedava mı
Okulların açılmasıyla toplu taşımada da yeni düzenlemeler gündeme geldi. Milyonlarca öğrenci, pazartesi günü okullarına gidecek. İstanbul'da İETT'den açıklama geldi. Bu gelişmeyle toplu taşıma ücretsiz mi, bugün metro, metrobüs, Marmaray, otobüs ücretsiz

Pazartesi günü başlayacak olan okullar, üç ayın ardından kapılarını öğrencilere aralamış oluyor. Yoğunluğun olması beklendiği 12 Eylül Pazartesi günü ise İstanbul'da ulaşım 06:00 ile 14:00 arasında ücretsiz olarak.

İETT'den gelen açıklamada; Yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 12 Eylül Pazartesi günü İETT toplam 1916 ek sefer düzenleyecek. Olası yoğunluklara karşı yedek araçlar hazır bulundurulacak ve yoğunluk yaşanan hatlara takviye yapılacak. Okulların açıldığı ilk gün 06.00 ile 14.00 saatleri arasında toplu ulaşım ücretsiz olacak.

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle sefer sayıları artırılacak. Anadolu yakasında 776, Avrupa yakasında 820, Metrobüs hattında 320 olmak üzere toplam 1916 ek sefer düzenlenecek. Ayrıca, yoğunluk yaşanması beklenen bölgeler için yedek araçlar hazır bulundurulacak, gerekli hallerde takviye seferler düzenlenecek. Seferlerin sorunsuz yapılabilmesi için Avrupa ve Anadolu yakasında toplamda 326 görevli sahada ve filo yönetim merkezlerinde çalışmalarını sürdürecek. Trafik yükünü azaltmak, vatandaşları toplu ulaşıma teşvik etmek amacıyla, Pazartesi günü sabah saat 06 ile 14 arasında toplu ulaşım ücretsiz yapılacak. Cumartesi günü itibarıyla “Kış Sefer Düzeni”ne geçecek olan İETT’de günde 5 bin 237 araçla 52 bin 985 sefer düzenlenmesi planlanıyor.'' ifadeleri yer aldı.

Ankara ve izmir'de topu ulaşım ücretsiz mi

Ankara ve İzmir'den toplu taşımanın ücretsiz olup olmamasına dair bir açıklama gelmedi ancak sefer sayılarının arttırıldığı ve kış tarifesine geçildiği duyuruldu.

EGO'dan yapılan açıklamada; ''EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında 12 Eylül Pazartesi günü 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle servis planlamasında kışlık program uygulamasına geçiyor.

EGO Genel Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle vatandaşların ve öğrencilerin ulaşımda sıkıntılar yaşamaması için 12 Eylül Pazartesi gününden itibaren kışlık servis programına geçerek, sefer sayısını artıracak.

Şehir içi ulaşımında sadece 06.00 ile 06.45 saatleri arasında uygulanan indirimli tarifeyle, EGO Genel Müdürlüğüne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (Metro-ANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da geçerli olacak tam ücret 6,50 TL yerine 4,50 TL olarak ücretlendirilecek.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.