13 Mart YGS giriş yerleri açıklandı - tıkla öğren

13 Mart YGS giriş yerleri açıklandı - tıkla öğren
2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversiteye girişte ilk aşama olarak uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) giriş belgeleri 3 Mart Perşembe günü açıklanıyor.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren ve sınava girişte yanlarında bulundurmaları gereken Sınava Giriş Belgesi i, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinden itibaren ÖSYM'nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden edinebilecek.

YGS 13 MARTTA UYGULANACAK

YGS 13 Mart Pazar günü yapılacak. ÖSYM in internet sitesindeki duyuruda, 2 milyon 178 bin 563 adayın katılacağı sınavın 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 bina, 117 bin salonda görev yapacak toplam 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Mart 2016 tarihinde saat 10.00'da yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (2016-YGS) hangi öğrencinin hangi binada gireceğini açıkladı.

ÖSYM, adayların sınava girecekleri bina/salonlara atama işlemini tamamladığını bildirdi. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.