15 alan dışında kalan diğer branş öğretmenleri nasıl atanacak?

15 alan dışında kalan diğer branş öğretmenleri nasıl atanacak?
2013’te öğretmen atamalarında yeni bir dönem başlıyor. Öğretmen adayları KPSS sınavına ek olarak kendi alanlarından da sorumlu olacağı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) tabi olacaklar. MEB ve ÖSYM'nin açıkladığı 15 alan dışında kalan branşlar nasıl

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ve Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında imzalanan protokolle ilk defa 2013’te uygulanacak olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 alanı kapsayacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavı 2013 yılında 15 alanda yapılacak. Öğretmen adaylarının gireceği 06-07 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak KPSS'de genel yetenek bölümünün ağırlığı yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığı yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranı yüzde 20 olacağını belirten bakanlık, 13 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak alan sınavının ağırlığını ise yüzde 50 olarak belirledi.

15 alan dışında kalan branşlar nasıl atanacak?

Öğretmen alanlarını 15 olarak belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM bu 15 alan dışındaki branşları nasıl atayacağı konusunda henüz net bir açıklama yapmadı. 15 alan dışında kalan, okul öncesi, sınıf öğretmenliği gibi bölümlerden mezun olan öğretmen adaylarının nasıl atanacağı hala merak konusu. Konuyla ilgili şimdiden yüzlerce mail ve telefon gelmeye başladı. Kamuoyunun merakla beklediği 15 alan dışında kalan branşların 2013’te atanıp atanmayacağı ileride belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden bu konuda net bir açıklama bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan ÖABT sınavı açaıklaması

Bakanlığımız ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasında yapılan çalışma neticesinde öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavının 2013 yılında 15 alanda yapılmasına karar verilmiştir. 06-07 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak KPSS'de genel yetenek bölümünün ağırlığı yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığı yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranı yüzde 20 olacaktır. 13 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak alan sınavının ağırlığı ise yüzde 50 olarak belirlenmiştir.

Alan sınavı yapılacak öğretmenlikler ise;

1. Türkçe

2. İlköğretim Matematik

3. Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji

4. Sosyal Bilgiler

5. Türk Dili ve Edebiyatı

6. Tarih

7. Coğrafya

8. Matematik (Lise)

9. Fizik

10. Kimya

11. Biyoloji

12. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

13. Almanca

14. Fransızca

15. İngilizce

branşlarında olacaktır.

ÖSYM’den yapılan ÖABT sınavı açıklaması;

ÖSYM’nin ÖABT sınavı ile ilgili yaptığı duyuruda, 2013 yılında Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin yapılacağını ve başvuru ile ilgili tüm bilgilerin yayımlanacak olan KPSS kılavuzunda yer alacağını belirtti. Ayrıca yapılacak ÖABT sınavında öğretmen adaylarına 50 soru sorulacağını belirtti.

ÖSYM’den yapılan ÖABT açıklaması şöyle;

Bu kapsamda, 2013 yılında Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) yapılmasına karar verilmiştir. ÖABT, 13 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav ve başvuru koşulları ile ilgili bilgiler KPSS Kılavuzunda adayların bilgisine sunulacak ve ayrı bir kılavuz yayınlanmayacaktır.

ÖABT’de adaylara kendi alanları ile ilgili 50 soru sorulacaktır. ÖABT’ye katılan adayların KPSSP10 puanı yanında oranları aşağıda verilen KPSSP121 puanı da hesaplanacaktır. Söz konusu alanlarda bu puan esas alınarak yerleştirme gerçekleştirilecektir.

Eğitimtercihi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.