18 Yıl Sonra Öğretmenleri İsyan Ettiren Karar?

18 Yıl Sonra Öğretmenleri İsyan Ettiren Karar?
Atanma umuduyla bekleyen ve KPSS’ye giren 400 bin öğretmen adayı, 18 yıl sonra ilk kez ağustosta kadro sevinci yaşayamayacak.

Hükümet daha önce söz verdiği halde ağustosta öğretmen ataması yapmayacak. 400 bin öğretmen adayı hayal kırıklığı içinde. 18 yıldır ilk kez ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacak

ADVERTISEMENT
 

AĞUSTOS'TA ÖĞRETMEN ATAMASI YOK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını açıklaması atama bekleyen 400 bin öğretmeni hayal kırıklığına uğrattı. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Türkiye'de 18 yıl sonra bir ilk yaşanacağını belirtti. Bakanlık koltuğuna oturan İsmet Yılmaz'ın atama yapmayan ilk bakan olacağını kaydetti. 

ATAMA YOKSA NEDEN KPSS'YE SOKTUNUZ?

Her yıl Ağustos ayında yapılan öğretmen atamalarının bu yıl gerçekleştirilmeyecek olması tepki çekti. CHP'li İrgil, “On sekiz yıldır bu ülkede Ağustosta atama yapılıyor ve ilk defa Sayın Bakan döneminde bu atama yapılmayacak. O zaman Mayıs ayında bu insanları neden KPSS sınavına soktuk veya şimdi, Temmuz ayında neden bu insanlar sınava giriyor? Bu insanlar hiç plan yapmayacaklar mı? Bu insanlar nişanlanmayı, evlenmeyi veya hayatlarıyla ilgili bazı hayaller, planlar kuruyorlar fakat bu şansı vermiyoruz ve onları devamlı umutsuzluğa itiyoruz” dedi.

DAVUTOĞLU VE AVCI ATAMA SÖZÜ VERMİŞTİ

İrgil, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Nabi Avcı'nın da Ağustos ayında atama yapılacağı sözünü hatırlattı. “Ama maalesef onlar da dönemin bakanı ve Başbakanı oldular” dedi. İrgil, atanamayan milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, bekleyen özür atamaları, atanamayan 400 bin öğretmen sorunu ile son iki yılda 3-4 defa değişen yönetici atama yönetmeliğini gündeme getirdi. “Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü ne iş yapar” diye sordu.

İrgil şunları söyledi: “Bu karmaşadan kaynaklanan mağduriyetler, haksızlıklar, dağılan yuvalar, aksayan eğitim, heba olan çocuklar, veliler ve binlerce mahkeme, ödenen tazminat ve masraflar; en önemlisi mutsuz, huzursuz, geleceğini göremeyen, kendi bakanlığıyla bile kavgalı, mahkemelik eğitim camiası. Bakanlık bürokratları başka işlerle uğraşmaktan öğretmen sorunlarıyla uğraşamıyor.” İrgil ayrıca hangi branştan kaç atama yapılacağının açıklanmasını istedi. Eş durumu mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

KARAR UYGULANMIYOR

İrgil, “Sayın Bakan, ‘Biz mahkeme kararlarını uyguluyoruz' dedi. Ancak Antep'te 5 bin 918 Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürü mağduru dava açmışlar ve birçoğu davasını kazanmış. Mahkeme kararı var kapı gibi ve uygulanmıyor. Milli Eğitim Bakanlığının bürokratları kendi bakanlarını bile dinlemiyor” dedi.

BABAMIN MEZAR TAŞINI YAPTIRACAĞIM

CHP'Lİ Ceyhun İrgil, kendisine ulaşan bazı öğretmen adaylarının mesajlarını da paylaştı: “Sayın Vekilim, ben babasını on ay önce toprağa vermiş bir öğretmen adayıyım. Sınavdan bir gün önce kabrini ziyaret edip mezar taşını yaptıracağım diye söz verdim babama. Herkes beklese ben bekleyemem Şubatı. Babamın ismi bile yazmıyor mezarında.” 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.