19 Mayıs’ta PTT ve Bankalar açık mı

19 Mayıs’ta PTT ve Bankalar açık mı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resmi kurumlarda çalışma olmayacak, Bankalar ve PTT tatil. 19 Mayıs Ptt açık mı, 19 mayıs tatil mi 2017

19 Mayısta Bankalar açık mı

Türkiye genelinde bankalar, 19 Mayıs'ta Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çalışma yapmayacak.
Resmi tatil takvimine bakıldığında 19 Mayıs Cuma günü tatil olarak görünüyor.
22 Mayıs 2017 tarihi itibariyle bankalar tekrar işleme başlayacak.
 
Alternatif Bank, Arap Türk Bankası, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Turkey, Burgan Bank, Citibank, Denizbank, Deutsche Bank, Finans Bank, HSBC, ING Bank, Odeabank, Rabobank, T-Bank, Akbank, Aktif Bank, Anadolubank, Fibabanka, Birleşik Fon Bankası, Şekerbank, Tekstilbank, Turkish Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk,Türkiye Finans, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası 19 Mayıs Cuma günü tatil.
 
Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs Atatürk ‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl ülkemizde özlem dolu bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bunun yanında 19 Mayıs ülkemizde resmi tatildir ve eğer resmi tatil hafta içi bir güne denk geliyor ise resmi kurum ve kuruluşları çalışmamaktadır.
19 Mayıs Cuma günü için PTT ve banka şubelerinde işleri olan vatandaşların en çok sorduğu soru ve aklına takılan nokta PTT ve banka şubelerinin çalışıp çalışmadığı hususunda.
 
Devlet daireleri, resmi kamu ve kurum kuruluşları, devlet okulları resmi tatil nedeniyle tatil yapacaklar. Lakin nöbet durumu olan kamu kurum ve kuruluşları nöbet görevlerinde olacaklar. Peki PTT ve banka şubeleri açık olacak mı?
 
PTT şubeleri ve bankalar maalesef 19 Mayıs 2017’da açık olmayacak. Vatandaşlar kargo ve banka işlemlerini bir gün sonra hafta sonu tatili olduğu için, yani 22 Mayıs 2017’ da PTT şubelerinden halledebilir.
 
Son ödeme tarihi 19 Mayıs 2017 olan ödemeleriniz ve PTT’de bekleyen 19 Mayıs 2017 tarihli işlemleriniz kanunen bir sonraki iş gününe sarkıtılacaktır. Yani 19 Mayıs 2017 PTT ve bankaların kapalı olması vatandaşları mağdur etmeyecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.