20 Ağustos 2018 Arefe günü PTT, Hastane ve Bankalar açık olacak mı

20 Ağustos 2018 Arefe günü PTT, Hastane ve Bankalar açık olacak mı
2018 Arefe Günü bankalar çalışıyor mu, sorusunun yanıtı resmi dairelerde işi olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Kurban Bayramı tatili için belirlenen sürenin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte bankalarda tatil öncesinde...

“Arefe günü noterler açık mı?” sorusunun yanıtı bankalarla ilgili bilgilendirmenin yapılmasının ardından ortaya çıktı. Resmi tatile sayılı günler kala bankaların çalışma süreleri, hastaneler ve noterler ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Peki, 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü bankalar saat kaça kadar açık?

2018 KURBAN BAYRAMI ARİFESİNDE BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı Arifesi olacak ve bayram boyunca kapalı olan resmi kurumların büyük bir bölümü arefe günü öğlene kadar açık olacak. Bankalarda işi olan vatandaşlar saat 12:30’a kadar diledikleri işlemleri gerçekleştirebilecek. 20 Ağustos Pazartesi günü sat 12:30’da kapanacak olan bankalar 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe dek kapalı olacak.

AREFE GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI?

Bankalarda yapılan resmi işlemleri takiben noterler de aynı sistemi uygulayacak. Arefe günü öğlene kadar işlemlerin yapılabileceği noterlerde 12:30’dan sonra işlemler durdurulacak. 1 hafta boyunca kapalı olacak olan resmi dairelerde son işlem günü 20 Ağustos 2018 Pazartesi olacak.

PAZARTESİ GÜNÜ PTT SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Diğer resmi kurumlarda olduğu gibi PTT’ler de Arefe Günü öğlen saatlerine kadar işlemlerini devam ettirecek. Saat 12:30’dan itibaren kapatılan PTT’ler bir sonraki pazartesi gününe kadar işlem yapmayacak. İşlemlerin başladığı haftada 30 Ağustos 2018 Perşembe gününün de resmi tatil olması nedeniyle o gün de işlem yapılamayacak. Hastaneler de diğer kurumlarla benzer uygulamayı gerçekleştirecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.