KPSS Ortaöğretim Puan Hesaplama

KPSS Ortaöğretim Puan Hesaplama
KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? 3 milyon 500 bin adayın katıldığı KPSS Ortaöğretim sınavı sonrasında adaylar puan hesabı işlemini merak ediyor. KPSS puan hesaplama ile ilgili detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz.

KPSS Puanı nasıl hesaplanır? 

120 sorunun sorulduğu KPSS sınavında adaylar, 60 soru Genel Kültür ve 60 soru Genel Yetenek testi çözecekler. Adayların puan ve başarı sıralamasını yaptıkları netler ve standart sapmalar belirliyor. Sadece yapılan net sayısının önemli olamadığı puan hesaplamasında, standart sapmanın önemi göze çarpıyor.  Yıllara göre farklılık gösteren ve başarı ortalamasına bakılan sıtandart sapma ile adaylar +5 -5 puan fazla veya eksik alabiliyor.

Mesela 2016 KPSS Ortaöğretim sınavında ; Genel yetenek testіnde 48 doğru 12 yanlış Genel kültür testinde 40 doğru 20 yanlış yapmış olsun. Bu adayın 2016 yılı KPSS Ortaöğretim puanı 81+-5 puan olabilir. Peki  KPSS puanınızı nasıl hesaplanabilir? Genel basіt bir kpss hesaplama sistemі var.  Bu hesaplama; 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan ekleyerek kabaca hesaplanıyor.Elbette standart sapmayıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kabaca yapılan hesap ile ÖSYM'nin açıkladığı KPSS puanı arasında +-5 puan oynayabilir.

KPSS Ortaöğretim Puan Hesaplaması için tıklayınız

KPSS nedir?

Bazı kamu kuruluşlarına personel alımlarında girilmesi zorunlu olan bir sınavdır. Uzun adı Kamu Personel Seçme Sınavıdır.

KPSS puanı nedir?

Bir kişinin KPSS sınavından aldığı puandır. Değişik kamu kuruluşlarına personel atamalarında, farklı türde KPSS puanları kullanılmaktadır.

KPSS puanı hesaplama aracıyla hangi türdeki KPSS puanlarını hesaplayabilirim?

KPSS puanı hesaplama aracıyla KPSSP3, KPSSP10, KPSSP93, KPSSP94 ve KPSSP121 de dahil olmak üzere P1 ile P124 arasındaki tüm puan türlerindeki KPSS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

KPSS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

KPSS puanlarınız KPSS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanır.

KPSS Puanı nasıl hesaplanır?

KPSS Puanı özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan KPSS'lerdeki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.