2013 LYS’ye Başvuru Şartları Neler?

2013 LYS’ye Başvuru Şartları Neler?
Kimler LYS’ye Başvurabilir ve Kimler LYS’ye Başvuramaz?

LYS Başvuru Kılavuzu ve Diğer Bilgiler İçin Tıklayınız.

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların; YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme (Sınavsız Geçiş hakkı olanlar hariç) ve LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır.

LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, YGS'ye ek olarak tercih edecekleri yükseköğretim programları için gerekli olan LYS'lere de girmeleri zorunludur.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'lere başvurabileceklerdir. LYS'lere başvurular 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Adayların LYS sınav merkezi tercihleri, LYS başvuruları sırasında alınacaktır.

YGS puanlarından 140'ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır.

LYS'lerde her test için ayrı bir soru kitapçığı kullanılacaktır

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.