2013 YGS Başvuruları Nasıl Yapılacak

2013 YGS Başvuruları Nasıl Yapılacak
YGS başvuruları nasıl yapılacak ? YGS başvuruları 2 Ocak 2013 Çarşamba günü başlıyor.

YGS son başvuru tarihi 15 Ocak 2013. 2013 YGS başvuru kılavuzu ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler bu haberimizde. ÖSYM’den yapılan resmi açıklamaya göre YGS başvuruları 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacak. Peki 2013 YGS başvuruları nasıl yapılır işte ayrıntılar :

YGS Başvuruları Nasıl Yapılır ?

Aşağıdaki bağlantıdan göz atabileceğiniz 2013 YGS başvuru kılavuzunda başvuru koşullarına yer verilmiştir. Adayların başvuru yapmadan önce kılavuzu detaylı bir şekilde mutlaka incelemeleri gerekmektedir. Şu anda 12. sınıfta okuyan üniversite adaylarının YGS başvuruları okudukları okul müdürlüklerince yapılacaktır. Mezun durumda olan adaylar eğer 2011 veya 2012 ÖSYS’ye başvuru yapmış ve öğrenim bilgilerinde herhangi bir değişiklik yoksa bu adaylar bireysel olarak ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr adresinden kendileri yapabileceklerdir.

2011 veya 2012 ÖSYS’den herhangi birine başvurmamış olanlar ile öğrenim bilgilerinde herhangi bir değişiklik olan adaylar 2013 YGS başvurularını başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları gerekmektedir. ÖSYS başvuru merkezleri olarak ortaöğretim(lise) kurumu müdürlükleri ile ÖSYM sınav merkezleri görev yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden yapılacak başvurularda hizmet ücreti alınacaktır.

2013 YGS’ye başvurmadan önce YGS başvuru kılavuzu detaylı bir şekilde incelenmeli. Ardından ilgili bankalara YGS başvuru ücreti yatırıldıktan sonra başvuru yapılabilecektir. Bankaya başvuru ücretleri yatırılmadığı takdirde başvuru ekranı açılmayacaktır. YGS başvuruları nasıl yapılıyor izlenecek yollar 2013.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.