2013 YGS Başvuruları Nereye, Nasıl Yapılacak? - ais.osym.gov.tr

2013 YGS Başvuruları Nereye, Nasıl Yapılacak?  - ais.osym.gov.tr
2013 YGS Başvuruları Nereye, Nasıl Yapılacak? - ais.osym.gov.tr

2013 YGS Başvuruları aşağıdaki şekilde belirtildiği gibi yapılacaktır.Öncelikle 2013 YGS kılavuzunu incelemelisiniz.

Mezun olmamış öğrenciler, son sınıf öğrencileri başvurularını kendi okulları aracılığıyla yapacaklardır. Kendi okullarında yapılmıyorsa okul müdürlerinden bilgi alacaklar.

Mezun adayların başvuruları:

♦ 2011-ÖSYS ve 2012-ÖSYS’’nin her ikisine de başvurmamış olanlar ile 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS başvurularından en az birini bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmamış olan adaylar,
♦ 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS’’ye başvurmuş olanlardan son başvurusuna göre öğrenim bilgilerinde (Aday Başvuru Formunun 12-18. alanlarında) değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilirler.

Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS’’ye bir Başvuru Merkezi aracılığıyla
başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde (12-18. alanlarda) değişiklik olmayan adaylar, başvurularını; bireysel olarak İnternet Aracılığıyla (osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilirler.

Kimler Posta ile başvuru yapabilir ?

Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapması gereken adaylardan, başvuruların yapılacağı tarihler arasında zorunlu askerlik görevini yerine getirme, yurt dışında bulunma, sürekli ve ağır hastalık ya da tutukluluk/hükümlülük gibi nedenlerle başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar, başvurularını durumlarını belgelemek şartıyla postayla yapabileceklerdir.

Başvuru Merkezleri:
Ortaöğretim Kurumu Liseler (Okul) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri

Başvuru Ücretinin Yatırılması: Başvurudan önce sınav ücretleri bankaya yatırılmalıdır. Sınav ücreti yatırılmadan başvuru yapılamaz.  2-15 Ocak 2013 YGS Başvuru Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılacak ?

Aday Başvuru Formu: Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar kılavuzun 2.4. maddesini ve Aday Başvuru Formunun arkasındaki açıklamaları dikkatle okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır. Aday başvuru formu örneği aşağıdadır:

f) Aday Başvuru Formunun Onaylatılması: Son sınıftaki (son sınıfta okuyan) adaylar Aday Başvuru
Formundaki öğrenim bilgilerini kendi okul müdürlüklerine onaylatacaklardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.