2013 YGS Birincileri Belli Oldu - Zeynep Nur Karagöz - Hümeyra Çolak - Irmak Öziskender kimdir

2013 YGS Birincileri Belli Oldu  - Zeynep Nur Karagöz - Hümeyra Çolak - Irmak  Öziskender kimdir
2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. İşte 2013 YGS'de birinci olan adaylar...

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'de, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesinden Zeynep Nur Karagöz, İstanbul Lisesinden Hümeyra Çolak ve Kadıköy Anadolu Lisesinden Irmak  Öziskender'in tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci  olduğunu bildirdi.

KIZLAR ERKEKLERDEN DAHA BAŞARILI

2013-YGS sonuçlarına göre, sınava giren kızların yüzde 89,5'i, erkeklerin ise yüzde 84,21'i 140 ve üzeri puan aldı. Sınava giren kızların yüzde 72,4 ile erkeklerin yüzde 65,3'ü ise 180 ve üzeri puan çıkardı.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Ali Demir, düzenlediği basıntoplantısında adayların sonuçları ÖSYM sitesinden öğrenebileceğini söyledi. Demir, "22-29 Nisan arasında LYS başvuruları yapılabilecek. 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleşecek. YGS sonuçlarını bu kadar kısa sürede açıklamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, LYS'ye girecek adaylara başarılar diliyorum" dedi.

SINAV SALONLARINA KAMERALI İZLEME

ÖSYM'nin sınav yelpazesinin çok geniş olduğunu dile getiren Demir, 2012 yılında yapılan sınavlara ilişkin rakamsal bilgiler verdi. Demir, "2013 yılında 20 bine yakın salonda kameralı kayıt gerçekleştirdik. Sene sonuna kadar tüm salonlarda kayıt gerçekleştireceğiz" dedi.

"Her adaya farklı soru kitapçılığı kopya konusunda bir devrim oluşturdu" diyen Demir, "Görevli atamaları merkezi olarak yapılmaya başlandı. ÖSYM'nin veri tabanın 520 bine yakın sınav görevlisi kayıt altına alındı" ifadelerini kullandı. Demir, ÖSYM'nin son yıllarda şeffaflık konusunda önemli çalışmalar yaptığını dile getirerek, kurumun artık kendi yazılımlarını geliştirecek seviyeye ulaştığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile sıkı bir işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Demir, ÖSYM'nin değişim sürecinde kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.